Werkwijze

Bent u geïnteresseerd in een bepaalde vorm van Chinese geneeskunde? Of heeft u juist geen idee wat voor u een geschikte behandeling zou zijn? Bij ons kunt u altijd terecht voor een vrijblijvend intakegesprek met een van onze TCG-behandelaars. Hoe komt een Chinese arts tijdens het intakegesprek tot zijn advies? Dit is hoe wij te werk gaan:

Stap 1 – luisteren

De TCG-behandelaar stelt vragen over uw klachten en over de geschiedenis van de klachten. Een TCG-behandelaar wil graag heel precies weten wat de klachten zijn, omdat Chinese behandelingen heel specifiek zijn. Hoofdpijn direct achter de ogen heeft bijvoorbeeld vaak een heel andere oorzaak dan hoofdpijn in het achterhoofd en vereist daardoor ook een heel andere oplossing. Daarnaast krijgt u vragen over heel andere zaken, die wellicht niet direct relevant lijken, zoals over uw slaappatroon of uw voeding. Een TCG-behandelaar stelt pas een diagnose als hij of zij een beeld heeft van u als compleet persoon, niet alleen van u als patiënt met een bepaalde klacht.

Stap 2 – observeren

De TCG-behandelaar bestudeert alles wat hij kan zien en horen. Hij kijkt naar uw huidskleur, luistert naar uw stem, hij observeert uw nagels, uw oogopslag, uw houding, de manier waarop u beweegt.

Stap 3 – tong en pols

Speciale aandacht gaat uit naar de tong en de pols. De TCG-behandelaar bestudeert de kleur en de structuur van uw tong en voelt uw pols. Dat lijkt op het meten van uw hartslag, maar de TCG-behandelaar beoordeelt op deze manier de energiestromen in uw pols.

Na deze drie stappen combineert de TCG-behandelaar al zijn bevindingen tot een diagnose en een behandelplan.