Over Kang Le

Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit een gecertificeerde acupuncturist en een kruiden-  en Tuina-therapeut. We werken al ruim twintig jaar in Utrecht. We staan bekend om onze kennis van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), effectieve behandelingen, persoonlijke benadering en vriendelijkheid.

U kent ons wellicht nog van Zhong Hua, de klinieken waar wij eerder hebben gewerkt (Biltstraat 115 en Rijnlaan 164, beide in Utrecht). Nu bent u welkom in onze nieuwe kliniek op Ravellaan 88 in Utrecht.

Kang Le

Onze kliniek heet Kang Le, wat ‘geluk en gezondheid’ betekent. Bij gezondheid denken we direct aan fysieke gezondheid en bij geluk aan een gevoel. Maar in de Chinese geneeskunde zijn die twee niet los van elkaar te zien. Lichaam en geest vormen altijd samen één geheel. Van een gezond lichaam word je ook geestelijk sterker. In de Chinese benadering horen geluk en gezondheid daarom heel sterk bij elkaar. Wij hebben gekozen voor de naam Kang Le omdat wij graag meer mensen gezond en gelukkig willen maken.

Ons team

Bin Lin

Medisch adviseur

Professor Lin, afgestudeerd aan de Zhejiang Universiteit voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), kan terugkijken op meer dan veertig jaar ervaring als TCG-behandelaar, onderzoeker, docent en auteur. In zijn werkzame leven was hij onder meer hoofd interne geneeskunde van een ziekenhuis en specialist in de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten. Professor Lin blijft betrokken bij Kang Le Chinese Medical Center als medisch adviseur.

Xi Lin

Acupuncturiste

Mevrouw Lin heeft op jonge leeftijd kennis opgedaan van de TCG van haar ouders. Zij studeerde acupunctuur aan de Shenzhou Open University of TCM in Amsterdam. Mevrouw Lin werkt sinds 1999 in diverse klinieken. Sinds 2008 is zij een geregistreerd acupuncturist. Om haar theoriekennis en praktijkervaring te verdiepen en te verbreden volgt mevrouw Lin nascholingen in zowel China als in Nederland.

Guilong Li

Chinees Tuina-masseur

De heer Li heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Tuina-massage. In de jaren negentig heeft de heer Li TCG met als specialisatie Tuina-massage gestudeerd. In 1999 heeft hij in China zijn diploma voor masseur op hoog niveau behaald en is sindsdien werkzaam in dit vak.