Over Kang Le

Wie zijn wij?

Wij zijn Kang Le, een kliniek voor Chinese traditionele geneeskunde in Utrecht. Ons team bestaat uit gecertificeerde acupuncturisten, kruiden-  en Tuina-therapeuten die al ruim twintig jaar in Utrecht werken. Zij staan bekend om hun schat aan kennis, hun effectieve behandelingen, hun persoonlijke benadering en hun vriendelijkheid.

U kent onze TCG-behandelaars wellicht nog van Zhong Hua, de klinieken waar zij eerder hebben gewerkt op Biltstraat 115 en op Rijnlaan 164, beide in Utrecht. Nu bent u welkom in onze nieuwe kliniek op Ravellaan 88 in Utrecht.

Kang Le

Onze kliniek heet Kang Le, wat ‘geluk en gezondheid’ betekent. Bij gezondheid denken we direct aan fysieke gezondheid en bij geluk aan een gevoel. Maar in de Chinese geneeskunde zijn die twee niet los van elkaar te zien. Lichaam en geest vormen altijd samen één geheel. Van een gezond lichaam word je ook geestelijk sterker. In de Chinese benadering horen geluk en gezondheid daarom heel sterk bij elkaar. Wij hebben gekozen voor de naam Kang Le omdat wij graag meer mensen gezond en gelukkig willen maken.

Onze behandelaars

BIN LIN

Medisch adviseur

Professor Bin Lin, afgestudeerd aan de Zhejiang Universiteit voor Traditionele Chinese Geneeskunde, kan terugkijken op meer dan veertig jaar ervaring als arts, onderzoeker, docent en auteur. In zijn werkzame leven was hij onder meer hoofd interne geneeskunde van een ziekenhuis en specialist in de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten. Professor Lin blijft betrokken bij Kang Le als medisch adviseur. De dagelijkse praktijk is in handen van zijn dochter Xi Lin en zijn schoonzoon Guilong Li.

XI LIN

Acupuncturist

Als dochter van professor Lin maakte Xi Lin al op heel jonge leeftijd kennis met de traditionele Chinese geneeskunde. Haar moeder was verpleegkundige. Xi Lin werkt al sinds 1999 in Utrecht en sinds 2008 is zij geregistreerd acupuncturist. Zij volgde hiervoor opleidingen in China en in Nederland. Ook op dit moment volgt zij nog nascholingen in beide landen, over theorie en praktijk.

GUILONG LI

Chinees Tuina therapeut

Guilong Li is de echtgenoot van Xi Lin en heeft in de jaren negentig traditionele Chinese geneeskunde gestudeerd in zijn tijd in het leger. Later, in 1999, haalde hij zijn diploma voor masseur op het allerhoogste niveau. Naast zijn werk als masseur studeerde hij acupunctuur in Beijing, China.