Behandelingen

Acupunctuur

Acupunctuur is de bekendste Chinese behandelmethode in Nederland: de acupuncturist prikt met naalden op heel precieze plaatsen op uw huid. Er zijn meer dan 800 van deze acupunctuurpunten op uw lichaam. Elk punt heeft zijn eigen functie. Acupunctuur heft blokkades op in de circulatie van levensenergie. Deze levensenergie (Qi) stroomt door ons lichaam in verschillende kanalen (meridianen). Als er in een meridiaan een blokkade zit, kan de energie niet verder stromen. Dit veroorzaakt fysieke, mentale of emotionele problemen. De naalden van de acupuncturist heffen de blokkade op en laten de energie weer stromen, waardoor de klacht verdwijnt. Een behandeling met acupunctuur kan een prikkelend gevoel geven, maar is beslist niet pijnlijk. 

Roodlicht Straler

De infraroodbehandeling met de Roodlicht Straler heeft een ontspannend effect en de warmte bevordert de bloedcirculatie. De warmte dringt slechts enkele millimeters in de huid en wordt gebruikt voor spierspanning, reumatische aandoeningen, spit en andere rugklachten. In fysiotherapie zijn verschillende sessies zinvol om klachten te verbeteren.

Tien voordelen van Roodlicht Straler: 

  1. Verbeteren van de bloedcirculatie 
  2. Verminderen van gewrichtspijn 
  3. Reguleren van de autonome zenuwen 
  4. Verzorgen van huid 
  5. Verbeteren van de bloedsomloop 
  6. Activeren van de activiteit van biomoleculen 
  7. Versterken van het metabolisme 
  8. Verbeteren van de immuunfunctie 
  9. Remmen van ontstekingen 
  10. Verminderen van pijn 

Tuina-massage

Wat met naalden kan, kan ook met handen: Tuina-massages stimuleren de energiestromen in het lichaam, heffen blokkades op en brengen lichaam en geest weer in balans. Tuina-massage is een zeer stevige, maar toch ook prettige vorm van massage. De masseur gebruikt verschillende technieken, zoals drukken, kneden, kloppen en draaien. Hij gebruikt daarbij niet alleen zijn vingers, maar ook zijn handpalmen, vuisten en ellebogen. Tuina-massages zijn bijzonder effectief bij het oplossen én het voorkomen van problemen op het gebied van spieren, pezen, gewrichten en de wervelkolom.

 

Chinese ontspanningsmassage

Een Chinese ontspanningsmassage is een cadeautje voor uw lichaam en geest. U kunt een algemene ontspanningsmassage kiezen die alle spieren losmaakt, waarna u zich weer helemaal soepel en prettig gaat voelen. Heerlijk als u veel last heeft van stress, vermoeidheid, spanningen of stramheid. U kunt ook kiezen voor een specifieke ontspanningsmassage van één of enkele lichaamsdelen die hier het meeste baat bij hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ontspanningsmassage van schouders, hoofd en nek of juist van benen en voeten. Onze TCG-behandelaars geven u graag een persoonlijk advies.

 

Chinese voetmassage

Chinese voetmassage staat ook wel bekend als reflexzonetherapie. Het is een ontspannende massage van uw voetzolen, maar het effect is veel groter dan alleen ontspanning. De voetzolen vormen namelijk een afspiegeling van het hele lichaam: alle organen zijn terug te vinden op kleine plekjes op de voetzool. Zo heeft uw hele lichaam baat bij een Chinese voetmassage.

 

Chinese kruidentherapie

Bij Chinese geneeswijzen denkt u waarschijnlijk eerder aan acupunctuur dan aan kruiden. Maar in China zelf bestaat meer dan de helft van de behandelingen uit een kruidentherapie. Het gebruik van Chinese kruiden neemt de laatste jaren ook in het westen toe. Chinese kruiden kunnen zijn verwerkt in poeders of tabletten, of als losse blaadjes om mee te deppen of om thee mee te zetten. Onze adviezen op het gebied van kruiden zijn altijd precies op maat gemaakt voor u. En: al onze kruiden zijn GMP-gecertificeerd (GMP staat voor Good Manufacturing Practices). Zo weet u zeker dat u precies de kruiden krijgt die u nodig heeft. Chinese kruiden geven geen bijwerkingen.

 

Cupping therapie

Cupping therapie is vaak heel effectief bij stressklachten in de nek en schouders. De behandeling bestaat uit het plaatsen van warme glazen of aardewerken kopjes (cups) op de rug die zich vacuümzuigen. Dit zorgt voor een krachtige extra doorbloeding van de onderliggende huid en spieren, wat leidt tot diepe ontspanning en het afvoeren van afvalstoffen. Daarna kan de huid nog een paar dagen verkleurd zijn, maar dit doet geen pijn en de verkleuring trekt vanzelf weg.

 

Guasha therapie

Guasha is weinig bekend in Nederland, maar wordt – net als alle andere Chinese behandelmethoden – in Azië al duizenden jaren en met veel succes toegepast bij verschillende soorten chronische pijn, stress en slapeloosheid. De essentie van Guasha is dat de pijn of de aandoening uit het lichaam wordt geschraapt. Dat klinkt pijnlijker dan het is: eerst krijgt u een speciale olie op de huid, die het schrapen verzacht. Daarna wordt uw huid geschraapt met een jadesteen. Dankzij de olie doet het nauwelijks pijn.

 

Guasha als schoonheidsbehandeling

Guasha kan ook als schoonheidsbehandeling worden toegepast, bijvoorbeeld in het gezicht. Net als een peeling verwijdert Guasha uw dode huidcellen. En het doet nog veel meer. Een Guasha-behandeling gaat pigmentvlekken en rimpels tegen, uw huid voelt soepel en zacht en straalt als nooit tevoren. Striae worden minder zichtbaar of verdwijnen, de doorbloeding van uw huid verbetert, u gaat zich rustiger en vitaler voelen. Guasha kan ook op de buik worden toegepast als hulp bij afvallen.